Overweeg je om voor je bedrijf een leaseauto te nemen? De mogelijkheden zijn groter dan ooit, waardoor dit het moment is om zakelijk te gaan leasen. Zo kan er onder meer gekozen worden voor een nieuwe of een tweedehands leaseauto. Natuurlijk denk je zelf mee over het merk waar je voor kiest. Voor ondernemers zijn er bovendien een hoop aantrekkelijke voordelen om voor een leaseauto te kiezen. Op benzine of elektrisch, het kan allemaal. Zakelijk een auto leasen kan via diverse maatschappijen. Zit je er ook over na te denken om voor je bedrijf zakelijk een auto te leasen? Lees dan snel verder hoe dit exact in zijn werk gaat.

Welke keuzes maak jij voor je leaseauto?

Kies je voor een zakelijke leaseauto, dan komen hier een hoop keuzes bij kijken. De voordelen zijn er natuurlijk ook: je weet waar je aan toe bent, je krijgt flexibiliteit en vrijheid en er is een vast bedrag per maand. Zo hoef je niet in één keer flink te investeren in een eigen auto. Vooraf bepaal je of je kiest voor een financial lease of een operational lease. Een financial lease kun je vergelijken met het kopen van een woning. Je betaalt het maandelijkse tarief voor een bepaalde duur (net als een hypotheek), waarna de auto van jou is. Een operational lease is als het huren van een huis. Je betaalt een maandelijks bedrag voor een specifieke duur, waarna de auto weer terug gaat naar de leasemaatschappij. Wat heeft jouw voorkeur?

Daarnaast dien je de keuze te maken tussen een nieuwe auto of een occasion. Deze keuze hangt af van je voorkeuren en wat je bereid bent om te betalen per maand. Een nieuwe auto kost nu eenmaal meer, terwijl een tweedehands auto je een lager tarief oplevert. Bovendien is de kwaliteit van dit soort occasions hoog. Je rijdt dus niet rond in een krakkemikkige auto. Maar we kunnen ons ook voorstellen dat je rond wilt rijden in de nieuwste modellen van dit moment. Het is een afweging die je zelf als ondernemer dient te maken. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in