Salomon is een Frans bedrijf dat al sinds de jaren 1940 innovatieve sportartikelen creëert. Het merk is vooral bekend om zijn loop- en wandelschoenen, die zijn ontworpen met het oog op comfort, snelheid en efficiëntie. De geschiedenis van het bedrijf begint in het oosten van Frankrijk in de stad Annecy. In 1947 openden Armand, Lucien en Paula Salomon daar een ski- en verhuurwinkel om wintergasten te voorzien van de uitrusting die ze nodig hadden om zich op de pistes te vermaken. In 1955 begonnen ze hun eigen lijn ski’s te produceren, maar ze realiseerden zich al snel dat ze meer konden doen om mensen te helpen genieten van allerlei buitenactiviteiten. Ze begonnen met de ontwikkeling van loopschoenen die net zo comfortabel waren als hun ski’s, en in 1958 verkochten ze die in hun verhuurwinkels.

Een extra lesje geschiedenis over Salomon sportkleding

In 1961 introduceerde Salomon’s werelds eerste paar prestatiegerichte trailrunning schoenen – de Vert Ski- waarmee atleten hogere snelheden konden bereiken dan met welke andere schoen dan ook in die tijd mogelijk zou zijn geweest. Hun nieuwe lijn van loopschoenen was meteen een hit, en deze innovatie hielp Salomon om een leider in de industrie van vandaag te worden.

De voordelen van Salomon sportkleding

Het eerste voordeel van Salomon is dat de producten zijn ontworpen met het oog op duurzaamheid en comfort. Dit is belangrijk voor hardlopers omdat hardloopkleding vaak omvangrijk, zwaar of oncomfortabel kan zijn. Het tweede voordeel van Salomon is dat ze zowel dames- als herenkleding aanbieden die geschikt is voor hardlopen in verschillende temperaturen, wat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken dat je het te warm of te koud krijgt tijdens het hardlopen.

Het assortiment Salomon kleding

Salomon heeft een reeks schoenen die zijn ontworpen voor hardlopen, trailrunning en wandelen. Ze gebruiken innovatieve technologie in hun schoeisel om topprestaties en comfort te garanderen. Salomon heeft ook een aantal technische rugzakken en tassen voor wandelen, skiën en klimmen die zijn ontworpen om al jouw benodigdheden mee te nemen. Hier vind je het assortiment Salomon sportkleding.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in