Met de mogelijkheden van de digitale wereld zijn er steeds meer mensen die voor zichzelf willen werken. Er zijn enorm veel verschillende soorten banen die vanuit huis achter de laptop kunnen worden uitgevoerd. Dat klinkt wel lekker, maar door altijd vanuit huis te werken en geen collega’s om je heen te hebben is het belangrijk om die contacten wel op te blijven doen. Wij geven verschillende tips hoe je ervoor kunt zorgen en misschien ook wel nieuwe opdrachten voor je werk vindt. 

1) Ga naar verschillende co-working spaces

Niet voor niets kom je in veel steden steeds meer co-working spaces tegen waar mensen kunnen werken die voor zichzelf werken. Een gedeeld kantoor dus. Enerzijds kun je op deze manier namelijk gemakkelijk nieuwe contacten opdoen met andere freelancers, ondernemers en studenten, maar daarnaast heb je ook het geval dat je toch een soort van collega’s om je heen hebt, omdat je het kantoor samen deelt.

Coworking space

2) Koffiebars die laptop vriendelijk zijn

Naast coworking spaces kun je ook gewoon eens naar een koffiebar gaan. Je hoeft dan niet meteen een maandelijks lidmaatschap of iets dergelijks af te sluiten, maar gaat gewoon een keer wanneer je wilt. Zoek wel een koffiebar die laptop vriendelijk is. Je hebt dan een prettigere plek om te werken, omdat het er net wat rustiger is, je meer geconcentreerd kunt werken jij je ook meer welkom kunt voelen in zo’n koffiebar met een laptop. Ook hier kun je andere mensen ontmoeten die er aan het werk zijn. 

Koffiebar werken laptop

3) Ga naar evenementen

Zoek op welke evenementen er zijn binnen jouw niche waarin jij werkt. Evenementen zijn de beste manier om goede contacten op te doen. Daarnaast is het een manier om je kennis ook nog eens te vergroten. Het verschilt per evenement, maar vaak wordt er allereerst een presentatie gegeven over een bepaald onderwerp en is het daarna tijd om te netwerken en met andere mensen in contact te komen. Is het evenement niet bij jou in de buurt en eventueel ergens in een andere stad? Maak er dan een leuk zakelijk uitje van. 

Netwerken evenement

4) Doe online research en kom met elkaar in contact

De mogelijkheden van het internet worden door veel mensen nog altijd te weinig benut, zelf als ze er zelf op werkzaam zijn. Online kun je met oneindig veel mensen in contact komen. De kunst is door goed te zoeken en te weten waar je moet zijn. Zoek naar fora in jouw niche, maar gebruik ook social media en andere platformen waar je mogelijke relaties of potentiële klanten contacten op kunt doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in