Ben jij een droombaan tegengekomen die je niet wilt missen en wil je alles op alles zetten om die baan te krijgen? Pak het dan slim aan en solliciteer op de juiste manier. Wij geven je verschillende tips die je direct toe kunt passen bij het solliciteren voor jouw toekomstige droombaan!

Pak het solliciteren slimmer aan en vind sneller een baan!

1) Zorg dat ze van je hebben gehoord

Het versturen van een standaard brief kan iedereen. Daarvoor hoef je slechts een template van het internet te kopiëren, een paar zaken aan te passen en deze vervolgens te versturen. Veel beter is wanneer ze jouw naam al kennen zodra ze jouw brief erbij pakken. Zorg dat je altijd van tevoren even kort hebt gebeld. Dat kan al door slechts 2 korte vragen te stellen over de vacature of simpelweg aan te geven dat je deze vacature zag staan en benieuwd bent of deze nog steeds openstaat.

2) Vermijd de “Geachte heer/mevrouw”

Dat is namelijk heel onpersoonlijk en daarmee start je de brief dan ook direct al op een onpersoonlijke manier. Veel beter is het om direct iemand bij een naam te noemen. Deze is veelal al te vinden bij de informatie over de openstaande vacature of dus door simpelweg even te bellen, zoals hiervoor aangegeven.

3) Vermeld zoveel mogelijk zaken in de brief die direct betrekking hebben op de functie.

Kijk goed naar waar het bedrijf naar op zoek en probeer jezelf zo te positioneren waarmee jij de perfecte kandidaat lijkt te zijn voor de functie waarop je solliciteert. Realiseer je dat zij in feite een “probleem” hebben en op zoek zijn naar iemand die hun daarbij kan helpen, want anders zetten ze die functie niet online. Door die persoon voor hun te zijn ben jij zo gegarandeerd van een baan.

4) Wees zo kort en bondig mogelijk

Je best doen door 4 pagina’s vol te schrijven in een brief werpt niet altijd zijn vruchten af. Het is namelijk slim om kort en bondig te blijven. Ga er vanuit dat het bedrijf veel brieven ontvangt van allemaal verschillende sollicitanten. Maak het dus niet te langdradig, want mensen hebben vaak veel te doen binnen het bedrijf en zitten er niet op te wachten om van iedereen 4 pagina’s met tekst te ontvangen.

5) Beschrijf eerdere successen

Je kunt met veel mooie woorden over jezelf praten, maar wanneer je al succes hebt gehad in het verleden met iets dat ook te maken heeft met de functie waarop je solliciteert, dan is het veel zinvoller om daarover te kunnen praten. Dat zorgt ook voor veel meer vertrouwen en dit zien bedrijven graag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in