Wellicht heb je een webshop maar wil je die, om wat voor reden dan ook, gaan verkopen. Hoe pak je dat echter aan? Waar vind je een koper? Wat is mijn webshop waard? Hoe zorg je dat je een goede prijs krijgt voor je webshop? Deze en andere vragen gaan we in dit artikel beantwoorden, lees dus snel verder!

Redenen om een webshop te verkopen

Er zijn geen twee situaties gelijk dus er zijn heel veel redenen waarom mensen besluiten om een succesvolle webshop te verkopen. Een reden kan bijvoorbeeld zijn dat je een andere kans krijgt, een baan of een andere lucratieve mogelijkheid om iets anders te gaan doen. Het kan ook zo zijn dat een grotere webshop die van jou wil overnemen. Als hun aanbod goed is zou je dat serieus kunnen overwegen. Het geld dat je ervoor kunt krijgen is sowieso ook een belangrijke drijfveer om een webshop te verkopen maar het kan ook zo zijn dat de marges in jouw sector te laag zijn en dat je te hard moet werken om er een goede boterham aan over te houden.

Hoe kun je een goede prijs voor je webshop krijgen?

Als je daadwerkelijk hebt besloten om je webshop te gaan verkopen dan komt een volgende vraag, want hoe zorg je dat je een koper vindt en ook niet onbelangrijk, dat je een koper vindt die een goede prijs wil betalen? Het is aan te raden om een gespecialiseerd bedrijf in te huren om je hierbij te helpen. Er zijn gerenommeerde (online) bedrijven die je webshop online zetten en te koop aanbieden. Dit soort websites brengen verkopers en potentiële kopers bij elkaar. Zij kunnen je ook helpen om een goede prijs vast te stellen. Een bedrijf kopen of verkopen wordt zodoende toegankelijk ook al lijkt het een ver van je bed show.

Hierbij is uiteraard je omzet erg belangrijk maar ook de potentie die je webshop heeft. Daarnaast is ook de ‘goodwill’ belangrijk. Als je al een goede naam hebt opgebouwd dan is dat voor een koper veel waard en dit zorgt ervoor dat je een hogere prijs kunt krijgen. Uiteindelijk is er geen vaste methode voor, ook al worden er soms bepaalde formules gebruikt. Het is maar net hoe graag iemand jouw webshop wil kopen, en dan kan de prijs ook ineens veel hoger uitpakken dan je zou hebben gedacht.

Tot slot

Waarschijnlijk heb je je ziel en zaligheid in je webshop gestopt en als je die om wat voor reden dan ook wilt, of moet verkopen, dan wil je daar een goede prijs voor ontvangen. Zorg er daarom voor dat je je goed laat adviseren en dat je hulp krijgt van een specialist.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in