Een scheidingswand in je woning heeft meerdere voordelen. Naast dat het een handige manier is om een kantoortje in je woning te maken of om in bepaalde delen van je woning minder lawaai te creëren, zorg je er ook voor dat de warmte van een ruimte niet ontsnapt. Tegenwoordig zijn er veel mooie scheidingswanden beschikbaar, die qua inrichting ook echt iets aan je woning toevoegen. 

Na het vinden van de juiste scheidingswand kun je ervoor kiezen om hem zelf te installeren of je kunt de glazen scheidingswand laten installeren door GLAZZ. Als je de installatie overlaat aan een professional, weet je zeker dat het goed gaat. Je zou ook zelf de scheidingswand kunnen bevestigen. Volg dan de volgende stappen op. 

Stap 1: Bepaal de maten en positie

Het spreekt misschien voor zich, maar voordat je de scheidingswand gaat plaatsen moet je precies weten waar hij moet komen. Wat meetwerk is daarbij essentieel. Pak de rolmaat erbij, schrijf de juiste maten op en trek met potlood een streep om aan te geven waar de scheidingswand moet komen. Zo heb je de plaatsing goed voorbereid. 

Stap 2: Begin bij de vloerliggers

Als je over gaat naar het plaatsen, begin je op de vloer. In de vorige stap heb je aangegeven waar de scheidingswand precies moet komen. Met die maten ga je aan de slag met de vloerliggers. Teken op de metalstud de maten af en knip de metalstud op de juiste maat. Aan de onderkant van de metalstud plaats je een band om hem goed af te dichten. Heb je de vloerligger op maat gemaakt? Dan kun je hem aan de grond bevestigen. Afhankelijk van de vloer moet je hiervoor even voorboren om wat gaten te maken. 

Stap 3: Bevestiging aan het plafond 

Na de vloer ga je over naar het plafond. Aan het plafond bevestig je een plafond ligger. Gebruik hiervoor een rechte lat die je tegen de vloerligger omhoog zet. Gebruik de waterpas om te kijken of hij recht staat. Nu kun je de plafond ligger precies boven de vloerligger bevestigen. Vergeet hier ook niet de afdichtingsband. Na het plaatsen van de plafond ligger zorg je ervoor dat je de staanders op maat maakt. 

Stap 4: Kozijnen en wand

Het plaatsen van de scheidingswand kan bijna beginnen. Breng de staander aan op de juiste positie en schroef het deurkozijn vast tegen de staander aan. Kijk ook goed of het kozijn waterpas is. Als de kozijnen klaar zijn, kan je de wand erin plaatsen. Voor extra isolatie voer je nog meer stappen uit. Schroef de wandplaten goed vast en je bent klaar!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in